Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op 0416 - 272614 of info@akkaatsheuvel.nl.

Geschiedenis

Het begon met een zaak van Piet Klijn in veevoeders…

Piet was een ondernemer in hart en nieren. Hij verkocht veevoer en voegde later vrijetijdskleding en hout aan zijn collectie toe. Zoon Hans specialiseerde zich in dierenproducten en nam dat deel van de zaak over van zijn vader. Zoon Ad was meer gefascineerd door de houtafdeling van zijn vader. In 1973 startte Ad een maatschap met zijn vader en ging in 1982 zelfstandig aan de slag onder de naam AK Houtspeciaalzaak Kaatsheuvel. Aan de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel verkocht hij hout, deuren en doe-het-zelf artikelen.

Natuurlijk bleef zijn vader in beeld. Regelmatig kwam hij op de koffie om te kijken hoe het met ‘zijn’ zaak gesteld was. De mening van Piet Klijn was voor Ad en zijn personeel van groot belang.

Fam Klijn

Piet en Nel Klijn met zoon Ad

De verhuizing

De zaak groeide gestaag en dus kon een verhuizing niet uitblijven. De deurenafdeling opende een nieuwe showroom aan de Schotsestraat in 1995 en de naam AK Deur & Interieur ontstond. Vanaf 1999 volgde wederom een verhuizing. Ditmaal naar de huidige locatie aan de Poolsestraat.  Alle zaken, Hout- en Vakbouwmarkt en Deur & Interieur, waren vanaf nu weer onder één dak te vinden.

 

IMAG1315

Ad Klijn aan het werk

Succesvolle formule

Steeds meer mensen uit Kaatsheuvel en omstreken wisten hun weg te vinden naar AK Hout- en Vakbouwmarkt en AK Deur & Interieur. Daar zagen de klanten vertrouwde gezichten. Veel medewerkers werken al járen bij ‘AK’.

In de omgeving zien we steeds meer succesvolle bouwformules ontstaan en in 2004 wordt AK Vakbouwmarkt omgetoverd tot AK Multimate. Dankzij deze formule kan de bouwmarkt haar assortiment uitbreiden en meegaan in de bouwmarkttrends.

 

 

De Verbouwing 

In 2013 is het tijd om knopen door te hakken: het systeem van Multimate raakt verouderd en er is steeds meer vraag naar échte ambacht. Onder goedkeurend geknik van Piet Klijn besluiten Ad en zijn personeel dat het tijd is om terug te keren naar de roots. AK Multimate wordt

AK Vakbouwmarkt   -  AK Deur & Interieur -  AK Hout & Plaat.

Een grootse verbouwing is nodig om weer meer eenheid in de zaak te brengen. De zaak wordt opgefrist, opnieuw ingedeeld en toekomst klaar gemaakt. Op 24 en 25 oktober 2014 vindt de grote heropening plaats. In 2015 werd de toekomstvisie verder uitgewerkt, een nieuw systeem geïnstalleerd en de website vernieuwd.  Dit familiebedrijf is klaar voor de toekomst!

AK Bouwmarkt RPQ_9206